Fundatia Alex Tache

Fundatia Alex Tache

Misiunea noastră

Înființată în august 2016, Fundația Alex Tache dorește să consolideze spiritul civic și să participe la viața comunității locale prin activități caritabile. 

Scopul fundației este creșterea, formarea și educarea copiilor orfani în stil familial.

Pentru realizarea acestui vis ne propunem să construim o casă de tip familial în Comuna Galicea, jud. Vâlcea. Proiectul se pliază perfect pe “Strategia Guvernamentală cu privire la Protecția Copiilor aflați în dificultate” care presupune închiderea centrelor de plasament mari, mutarea copiilor în centre mici şi educarea în stil familial cu responsabilitățile aferente.

Nu ne oprim în a oferi pur şi simplu un trai mai bun acestor copii, ci dorim să le oferim educație, sprijin emoțional, consiliere în alegerea unei cariere, copiii fiind cea mai valoroasă resursă a societății si cea mai mare speranță pentru viitor. În cadrul acestui centru ne dorim să organizăm tabere naționale şi internaționale, schimburi de experiență, activități socio-recreative, ateliere de creație, cursuri de limbi străine. Cu toții știm despre scandalurile din centrele de plasament de la începuturile anilor '90, unde copiii trăiau cu sutele, iar individualitatea lor era înmormântată împreună cu şansele lor puţine de integrare în societate. Situația deși schimbată, este cu mult sub standardele impuse de Uniunea Europeană.

Noi, la Fundația Alex Tache ne dorim o lume fară orfelinate și un sistem bazat pe conceptul familial. Credem că atașamentul, atenția individuală și iubirea sunt esențiale pentru fiecare copil. Prin proiectul NEST vom realiza partea noastră dintr-un ideal: o lume fără orfelinate.

 

[ Show more ]

Proiecte

Fundatia Alex Tache
CASA NEST (Noblețe Educație STabilitate)
Casa NEST se construiește în comuna Galicea din județul Vâlcea și reprezintă visul fondatorului de a contribui la sprijinirea activităților sociale dedicate copiilor abandonați. Este un proiect ambițios prin care ne dorim construirea unei case de tip familial pentru 12 copii abandonați , din spitalele și orfelinatele de stat. Fundația Alex Tache își dorește să le ofere acestor copii o îngrijire adecvată în sânul unei familii, educție, sprijin emoțional, consiliere pentru dezvoltarea deprinderilor de viață independentă, totul pentru o a asigura o dezvoltare armonioasă și pentru a păși în viață ca toții copii ce au familiile alături de ei.

Evenimente fundraising

CASA NEST (Noblețe Educație STabilitate) @ Dăruiește ziua ta ~ 2024

Prin Galantom îți poți îndemna prietenii care vor să iți cumpere un cadou de ziua ta de naștere sau de nume să facă, în schimb, o donație pentru o cauză. Fă-ți pagina pentru a-ți dărui ziua pe ziuata.galantom.ro!

CASA NEST (Noblețe Educație STabilitate) @ Dăruiește ziua ta ~ 2023

Prin Galantom îți poți îndemna prietenii care vor să iți cumpere un cadou de ziua ta de naștere sau de nume să facă, în schimb, o donație pentru o cauză. Fă-ți pagina pentru a-ți dărui ziua pe ziuata.galantom.ro!

CASA NEST (Noblețe Educație STabilitate) @ Dăruiește ziua ta ~ 2021

Prin galantom.ro îți poți îndemna prietenii care vor să iți cumpere un cadou de ziua ta să facă în schimb o donație pentru una dintre cauzele beneficiare cu care rezonezi.

CASA NEST (Noblețe Educație STabilitate) @ Maratonul Olteniei ~ 2021

Bine ai venit în comunitatea învingătorilor! În 2021 ne întoarcem în parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea ca o echipă dornică să facă sport și fapte bune.

 

CASA NEST (Noblețe Educație STabilitate) @ Maratonul Olteniei ~ 2020

Tradiția Maratonului Olteniei continuă și anul acesta într-un nou format: kilometri de bine într-un loc sigur: Maratonul Olteniei Virtual 20.20.

CASA NEST (Noblețe Educație STabilitate) @ Daruieste ziua ta ~ 2020

Prin galantom.ro îți poți îndemna prietenii care vor să iți cumpere un cadou de ziua ta să facă în schimb o donație pentru una dintre cauzele beneficiare cu care rezonezi. 

Vezi toate evenimentele6

Pagini fundraising

Cel mai frumos cadou de ziua mea

Nimic nu e mai frumos decât să împarți bucuria cu cei care au nevoie de ajutor. Anul acesta am hotărât să îmi dăruiesc ziua unei cauze dragi mie. Cel...

68.5% Complete
Cel mai frumos cadou de ziua mea ar fi să împart acest nou răsărit de soare cu Alex și cu proiectul lui ambițios!

Anul acesta schimb prefixul și, din tot ce am experimentat până la această vârstă, nimic nu îmi pare mai frumos decât să împarți bucuria cu cei care a...

26.033333333333% Complete
Ale(r)g să mă implic!

De câteva ori pe an îmi dedic alergările unor cauze caritabile și consider că e necesar pentru a conștientiza că implicarea fiecăruia contează.  Cred...

66.666666666667% Complete
Particip la Maratonul Olteniei VIRTUAL ~ 2021 pentru o cauza draga mie

Salut, eu sunt Vlad. Sunt sportiv incepator si student inginer. Particip la maratonul Olteniei virtual pentru fundatia Alex Tache. Sustine-ma printr-o...

3.3334444481483% Complete
100% Complete
50% Complete
Vezi toate paginile169